sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Näin me valmistaudutaan pennun saapumiseen, 4 vrk enää jäljellä!

Vielä 4 kokonaista pitkää vuorokautta, ja sitten meidän odotus palkitaan!

Onneksi tässä ei ehdi ihan vaan istua ja odottaa, meillä on paljon hommaa. Onhan pentua odotettu jo kauan, ja paljon on suunniteltu sen mukaisesti, mm. pieni loma! Aika mahtavaa :D.

Koiranpennun tulo taloon on oikeasti suuri elämänmuutos, ja vaatii monenlaista suunnittelua, vaikka täällä näitä rakkaita koiruuksia on jo ennestäänkin :). Nämä viimeiset päivät käytetään nyt tehokkaasti! On valmisteltava koti pentukuntoon, tehtävä vielä joitain hankintoja ja sovittava kaikenlaisia tapaamisia kalenteriin!

Iso työ on myös pennun kasvatussuunnitelmien miettimisessä, eli mitä pentu näkee ja kokee ensimmäisinä tärkeinä viikkoinaan uudessa kodissa ja koko elinympäristössään. On tehtävä koulutussuunnitelmaa, ja mietittävä valmiiksi, millaisia käytöksiä tahdon pennulla vahvistaa ja mitä en. Huomioiden sekä sujuva arki, että mahdolliset tulevat harrastukset. Näitä sitten muokataan ja tarkistellaan pennun kasvaessa, mutta joku suunnitelma on oltava pohjalla.

Asiat voi aina tehdä monella tapaa, ja sama pätee pennun tuloon. Minä suunnittelen ja mietin etukäteen asioita mieluummin liikaa kuin liian vähän. Haluan olla valmistautunut moniin eri tilanteisiin jo valmiiksi. Meille on tulossa sellainen koira, jota pidän itsekin rodun, sukupuolen ja vahvojen luonteenpiirteiden takia työtä vaativana, mutta se on juuri sellainen koira, jonka haluan. On vain tehtävä pohjatyöt tarkasti ja tulee olla varma siitä, että huomioidaan riittävästi asioita etukäteen. Yllätyksiä tulee aina, mutta tulisi sitten edes mahdollisimman vähän :D!

Illat menevät tällä hetkellä kirjoitellessa kaikenlaisia listoja. Tärkeimpänä ja ensimmäisenä suunnitellaan kuitenkin kodin valmistelu ja ne viimeiset hankinnat, jotta kaikki on valmista pentua varten! Tässä meidän suunnitelmaa :)!

Kodin valmistelu
  • turvallisuus - sähköjohdot tavoittamattomiin, pienet lelut pois lattioilta!
  • riittävästi petipaikkoja, jotta on oma paikka jokaiselle neljälle koiralle, Mahdille sivumpaan rauhallisia paikkoja koska tykkää vetäytyä omaan rauhaan nukkumaan
  • häkki avoimena rauhalliselle seinustalle jotta sinne pääsee aina halutessaan (on onneksi jo kasvattajalla saanut nukkua avoimessa häkissä halutessaan, tuttu juttu jo siis ja mahtava alku harrastuksia ym ajatellen!)
  • leluja riittävästi käden ulottuville että ehtii tehdä vaihtokauppoja (ennen) kun se iskee hampaansa lahkeisiin :D
  • ihmisten nukkumapaikat alakertaan - tullaan pennun seuraksi alkuajoiksi alas, jotta saadaan vietyä se pikaisesti pihalle tarvittaessa, ja jottei se ala kulkemaan rappusia yläkertaan ennen kuin on tarpeeksi iso siihen
  • sanomalehtikasa varuiksi - Mahtihan on ollut tosi siisti jo kasvattajan luona koska siellä on tehty niin hieno työ sen kanssa :)! Mutta otetaan nyt nippu tuohon esille kuitenkin..
Näiden pentuun liittyviin valmistelujen lisäksi meillä on pari muutakin juttua mitkä haluan saada tehtyä ennen Mahdin tuloa. Muutosta ei ole vielä kauaa, ja meillä ei esimerkiksi ole kattolamppuja vielä :D. En halua pimeässä kompastella pentuun ja viedä sitä ulos kenkiin kaatuilleen, eli lamput paikoilleen! Samoin seinään nojailee vielä eteisen peili, sekin tulee pistää seinään ennen kuin Mahti saapuu ettei kaadu pennun päälle.





Pennun tarvikkeet
  • lelut - köysilelut ja rätit leikkimiseen ihmisen kanssa (tehdään kuteesta, lakanoista), pureskelulelut puremisentarpeeseen ja hampaiden kutinaan (pitää hommata), pallot ihmisen kanssa leikkiin (pitää hommata), pehmolelut halimiseen ja riepotteluun ja mihin nyt näitä tarvitaan :D (näitä riittää...)
  • ruokakupit - löytyy, mutta valittava Mahdille riittävän erilainen, kaikki täällä osaavat (vaihtelevasti :D) kuppinsa...
  • pedit - muutama peitto taiteltuna vielä lattioille nurkkiin ja reunoihin, pari vanhaa sohvatyynyä patjoiksi
  • hihna - meillä oikeasti loppuu nyt hihnat! Riittävän pitkä pitää olla hihnaopetusta varten, min. 3m ja alkuun pienen ukkelin kestävä, pian pitää jo hommata skrodempi kunnon monitoimihihna kuitenkin...
  • panta - näitähän tuolla on :)
  • häkki - lainataan hetkeksi Oodi-villakoiran pienehköä (mutta kaunista) vihreää häkkiä ja isommat metallirotiskotkin löytyy sitten kun herra kasvaa..
  • ruokaa saadaan ilmeisesti alkutarpeiksi mukaan haettaessa..
  • palkkausnamit löytyy töistä (Naturis-koulutusmakkara, Platinumin puolikosteat ruokanappulat jne), hiljalleen tulee kuitenkin nämäkin käyttöön eli tuodaas kotiin lisää niitäkin, samoja mitä meidän koirat nytkin saavat palkkioina :)! 
  • pöytä töistä kotiin - trimmattava koira on vaan yksinkertaisesti totutettava pöydällä käsittelyyn, ja siitä me tehdään heti säännöllinen tapa! Sehän on kyllä ihan mallikkaasti ollut pöydällä jo Katariinankin luona :)!

Mahti tulee näkemään kaikenlaista jännää ja hauskaa pentuaikanaan, ja siitä teen kokonaan oman suunnitelman (ja postauksen!). Samoin koulutusasioista liittyen niin arkeen kuin harrastuksiin, kirjoittelen omat suunnitelmat. Ei oo ihan pikkujuttuja :D.

Muuta vielä muistettavaa - pentuhuumassa unohtuu helposti moni asia... :D!

  • treffattavien koirakavereiden omistajien ja muiden vierailupaikkojen kanssa tapaamisaikojen sopiminen (tai ainakin jo ennalta varoittaminen)
  • koulutusten ja tapahtumien aikataulut (käydään Mahdin kanssa joissakin treeneissä, itekseen ja ryhmissä, toki pennuntahtisesti, mutta säännöllisesti, aikataulut katsottava valmiiksi ja käynnit sovittava etukäteen! Mahti vierailee myös minun koulutuksissani!)
  • lasten briiffaaminen: mitä sanoja käytetään pennun kanssa, mitä opettaa äiti ja mitkä voi olla lasten juttuja, miten Mahdin kanssa liikutaan ja toimitaan, miten leikitään, mitä tehdään kun se iskee naskalit kiinni ja mitä vois tehdä ettei se ehdi iskeä niitä kiinni, mitä tehdään ettei se hypi, mitä Mahti mahtaa ajatella meistä ylipäätään...
  • villakoiran trimmi loppuun - on ollut lyhyemmässä trimmissä nyt, mutta otetaan sen verran vielä ettei siinä karvassa olisi niin helppo roikkua... muutenkin kaikkien koirien täyshoidot voisi suorittaa, kynnet ja harjaukset niin on sitten neidot nättinä :D. Itse en meinannut kampaajalle, saa heti totutella koiraraukka tähän karuun juurikasvuun, poikien tukat voisin leikata koska kohta pystyy pieni pentu roikkumaan niissäkin hampailla :D!
  • pellolla heinähommat jos ei sada, mahdollisimman hyvään malliin jo ennen Mahtia, vaikka se varmasti avustaa siellä mielellään mutta eihän se pieni pysy vielä mukana :D
  • vielä mietin siivoanko kanalan nyt vai sitten Mahdin kanssa (yhdistän pari loossia niin saa kanat isomman tilan), pojat siivoaa kuitenkin lampolan monesti viikossa niin saavat sinnekin varmasti tuosta siivouskaverin :)! 
Huh, on monenlaista hommaa, ehkä nämä ei sitten olekaan ihan niin tuskaisia odottelupäiviä, kun näyttää puuhaa riittävän :D. Ja ainiin, onhan mulla vielä töitäkin parina päivänä ennen pentulomaa! Hyvä niin! Nyt saan sitten keskittyä noihin koulutussuunnitelmiin ja siihen, miten Mahdille esitellään tuleva elämä ja ihmisten maailma. Superkivaa suunnittelua, hykertelen jo innoissani :D!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti